Vlijmens wielernieuws

Vrijdag 21 april Koningsspelen op wielerparcours De Heuvelen

Op het wielerparcours De Heuvelen in Nieuwkuijk konden leerlingen van groep 8 van de basisscholen: 't Kompas (Nieuwkuijk), Th.J. Rijkenschool (Eslhout), De Duinsprong (Drunen) en de Olof Palme (Drunen) zich bekwamen in het mountainbiken.

Stichting Wielerwereld organiseerde in samenwerking met Rabbit Bikestore te Elshout workshops in het moutainbiken. Dit alles om de leerlingen enthousiast te maken voor dit leuke onderdeel van de wielersport. In verschillende groepen streden de leerlingen na een complete workshop te hebben gehad tegen elkaar. Zowel in een estaffetterace op de gewone fiets, waarbij ze verschillende hindernissen moesten nemen. Als op een echte mountainbike waarmee ze tussen de bomen moesten laveren en door het mulle zand moesten ploegen. Vanzelfsprekend met het overwinnen van de hoogteverschillen bij klimmen en dalen van de hellingen van de Meerdijk.

Iedereen had er zichtbaar lol in en een enkeling zei dat dit veel leuker was dan normale gymles of gamen op de computer. Zelfs enkele leerkrachten konden de verleiding niet weerstaan om het op hun fiets of mountainbike op te nemen tegen de leerlingen. Maar enkele talentjes wonnen het met gemak van deze leerkrachten. Zij waren dan ook wel heel behendig en vlogen  door een krachtige pedaaltred met grote snelheid door de scherpe bochten.

Veel fietsplezier tijdens Koningsspelen

Veel fietsplezier tijdens Koningsspelen

Draaien en keren op het parcours op De Heuvelen

Leerlingen uit groep 7 en 8 van vier basisscholen (’t Kompas, Th. J. Rijkenschool, Olof Palme en De Duinsprong) namen in het kader van de Koningsspelen op vrijdag 21 april deel aan een fietsclinic die door Stichting Wielerwereld georganiseerd werd op wielerbaan De Heuvelen in Nieuwkuijk.

Zonder uitzondering toonden alle deelnemers zich erg enthousiast over het programma dat hen werd aangeboden. Op door Rabbit Bikestore uit Elshout ter beschikking gestelde mtb-fietsen werd onder leiding van ervaren MTB-renners een pittig mountainbike parcours afgelegd en ook namen de scholieren het tegen elkaar op in een estafetterace over een heuvelachtig parcours. Het enthousiasme van de kinderen verleidde ook tal van leraren en leraressen om de uitdaging aan te gaan, hetgeen de pret uiteraard nog verhoogde.

Na afloop van alle inspanningen kregen alle deelnemers nog een bidon aangeboden.

Koningsspelen_5.jpgKoningsspelen_6.jpgKoningsspelen_8.jpgKoningsspelen_9.jpgKoningsspelen_11.jpgKoningsspelen_10.jpgKoningsspelen_12.jpgKoningsspelen_13.jpgKoningsspelen_14.jpgKoningsspelen_15.jpgKoningsspelen_16.jpg

 

Maandag 22 juni 2015 Wielercafé in De Ster Nieuwkuijk

Op maandag 22 juni wordt er weer een wielercafé georganiseerd in de Ster te Nieuwkuijk. Zaal open vanaf 19.30 uur.

Affiche Wielercafé 2015

 

14 september 2014 toertocht Heusden i.h.k.v. Open Monumentendag

Stichting Wielerwereld Vlijmen organiseert in samenwerking met Heemkundekring Onsenoort een toertocht op zondag 14 september. Deze staat in het teken van Open Monumentendag met dit jaar als thema Reizen.

De toertocht gaat van herberg tot herberg door de gemeente Heusden over een lengte van ruim 30 kilometer. Deze start vanaf 12.00 uur bij café Den Braai in Vlijmen of partcentrum De Ster in Nieuwkuijk.
U ontvangt hier een routekaart met adressen. In de herbergen (Vlijmen, Haarsteeg, Herpt, Heusden, Elshout, Drunen, Giersbergen en Nieuwkuijk) hangen foto’s van wielerkoersen en -helden uit Vlijmen en Drunen met herkenningsopdrachten.

De fietsroute gaat ook naar de Elshoutse Zeedijk. Boswachters van Natuurmonumenten en leden van Heemkundekring verzorgen rondleidingen bij de gerestaureerde sluisjes aan deze Elshoutse Zeedijk. Hier kunnen fietsers en ook andere bezoekers terecht tussen 12.00 en 16.00 uur.

De finish is bij café Den Braai in Vlijmen, waar u na inlevering van de opdrachten een gratis boekje van oud-wielrenner Ben Libregts krijgt over de wielerhelden van vroeger en nu.

Cartoon

 12 augustus etappe Eneco Tour

Na de Tour de France, komt het wielermetier naar de enige profronde van Nederland de "Eneco Tour". De tweede etappe zal starten in Waalwijk en finishen op 't Hoog in Nieuwkuijk. 

Download hier de route van de Eneco tour

Route 2e etappe Waalwijk - Vlijmen:

Gedurende rit zullen er verschillende activiteiten op en rond het pacour plaatsvinden.

Zo zal er een kidsride met jeugdwielerclinic worden gehouden.

Er wordt een demonstratie gegeven over aangepast wielrennen door renners met een lichamelijke beperking. Het betreft handbikers, tandems en andere fietsen.

11 augustus Wielercafé

Het Wielercafé zal dit jaar worden gehouden op maandagavond 11 augustus in de grote zaal van De Ster in Nieuwkuijk. Vorig jaar beleefde dit evenement een succesvolle start. 

De wieleravond wordt vanaf 19.30 uur omlijst met filmbeelden en een presentatie van foto’s en memorabele wielershirts. Ook worden er wielerboeken en enkele duizenden foto’s van wielrenners, afkomstig uit het omvangrijke archief van Jean Nelissen, voor een schappelijk prijsje te koop aangeboden.  De muziek wordt verzorgd door  de band Herrie’s Gang.

Het Wielercafé met de speciale gasten begint om 20.00 uur en duurt tot circa 22.30 uur.  De interviews en het debat met de renners en oud-renners zullen worden gehouden door Henk Mees, sportcolumnist van het Brabants Dagblad, en Ton Krijnen  die al bij diverse gelegenheden als presentator is opgetreden.  Intermezzo’s worden verzorgd door Ben Libregts met anekdotes uit het Vlijmensen wielrennen en tonpraoter Henk van Korven.

Daarnaast zal er gedurende de etappe een spinningmarathon worden verreden. Dit zal (bij droog weer) op 4 plaatsen langs het parcour plaatsvinden. Met het doneren van een bepaald bedrag kun je ook zelf deelnemen aan de spinningmarathon. De goede doelen zijn: Otjiwarongo en het Jeugdsportfonds.