Vorige edities Wielercafé

Wielercafé maandag 27 juni 2016

Het was weer een interessante en leuke wieleravond. Het bezoekersaantal was iets minder als het vorig jaar. Het Europees kampioenschap voetbal, overigens zonder Nederlandse deelname, kan hier debet aan zijn geweest. Maar van vele bezoekers kregen we terug dat dit wel de mooiste en inhoudelijk beste van alle afgelopen edities betrof. Een mooi compliment.

Vooral de bijdrage van Gert Jacobs als site-kick over de hele avond was een groot succes. Hij schetste een mooi beeld achter de schermen van het wielerpeloton. En het grote verschil tussen een kopman en zijn knecht in de koers. Vaak gelardeerd met lachwekkende anekdotes, voorzien van een serieuze ondertoon. Waarbij een enkele keer de aanwezigen met een vragend (Vlijmens) gezicht keken alsof ze wilden zeggen: "Meintie da nou".

Ook deelneemster Laura de Vaan aan de paralympics in Rio de Janeiro op het onderdeel handbike gaf aan wat haar traject was om één op Rio uit te mogen komen en twee hoe zij zich voorbereid op een medailleplaats.

Inmiddels weten we dat zij een zilveren en een bonzen plak heeft behaald. Chapeau Laura, Van Harte Proficiat namens Stichting Wielerwereld Vlijmen.

Tonprater Michel de Vaan had zo zijn eigen koers uitgestippeld hoe hij een bergrit zou aanpakken. Het behalen van de finish was lastiger dan gedacht. Maar komisch was het zeker.

Matieu Hermans gaf een inkijkje waarom hij juist in Spanje, als sprinter zoveel koersen won. En de soigneurs Ton en Gerard vertelden hun belevenissen over verzorging van de coureurs. Dat je deed denken aan de geur van massageolie. Waarbij je droomde dat je weer aan het vertrek stond van je eigen koers.

Het geheel werd opgeluisterd met muzikale noten van Herrie's gang.

 Poster2016

 -----------------------------------------------------------

Wielercafé 22 juni 2015

Een ouderwetse gezellige drukte van wielerfans in De Ster te Nieuwkuijk.

Dit keer een gesprek met onze plaatselijke vedette Lars Boom. En met een aantal personen die een belangrijke rol hebben gespeeld in zijn wielercarrière: Piet Kuijs, Egon van Kessel en vader Walter Boom

Schrijver en dichter Albert Megens droeg voor uit zijn wieler- gedichtenbundel: "Requiem voor een Wielrenner". Een ode aan veel te vroeg gestorven sporthelden.

En de heer Walravens won een ingelijst T-shirt van Lars Boom omdat hij (als niet familielid) de meeste goede wielerantwoorden gaf bij het spelletje Petje Op - Petje Af. 

 Affiche Wielercafé 2015

 ---------------------------------------------------------------

  

Succes wielercafé 2014, smaakt naar meer!!

Wielercafe

Opnames wielercafé door HTR (Heudens TV & Radio)

Hebt u het wielercafé gemist? Dan kunt u het alsnog terugkijken op HTR.
Klik daarvoor op onderstaande link.
http://www.htrmedia.nl/streamone/item/622

Artikelen in regionale en lokale pers

In de lokale en regionale pers zijn diverse artikelen verschenen over het onlangs gehouden wielercafé. Het was een groot succes. Getuige de onderstaande artikelen van het Brabants Dagblad en De Scherper.

Brabants Dagblad: geschreven door Kees Klijn

Artikel Brabants Dagblad

De Scherper: geschreven door Jeanette Trum

Artikel De Scherper

 Enkele foto's van het wielercafé

Img 4967 002

Img 4991 002
 

Img 4980 001

 

055

 003

 Img 4942 001

011

088

101

083

022

053

046

005