Over ons

Wielerwereld Vlijmen

Nog niet zo lang geleden was de Ronde van Vlijmen een begrip in de wielerwereld. In feite was de Ronde van Vlijmen in zijn soort een echte klassieker, waar ook nog eens gedurende vele jaren de absolute top van Nederland aan het vertrek stond. Niet alleen de Ronde van Vlijmen was een begrip, ook de wielrenners uit Vlijmen waren bekend en gevreesd tot ver buiten de gemeente- en zelfs de landsgrenzen.

Vlijmen was een echt wielerdorp en werd niet voor niets het Sint Willibrord van Midden-Brabant genoemd. Nu, amper een decennium in de 21ste eeuw, is er van het Rijke Vlijmense Wielerleven niet veel meer over. Vlijmen is al lang geen wielernest meer en ook de befaamde Ronde van Vlijmen is al geruime tijd van het wielertoneel verdwenen.

------------------------------------------------ 

Nieuwe waaier

Een aantal enthousiaste wielerfans hebben een nieuwe waaier geformeerd  om het wielrennen in Vlijmen en omgeving weer onder de aandacht brengen.

Doelstelling van de stichting Wielerwereld Vlijmen is het bevorderen van interesse voor alle vormen van de wielersport. Door het organiseren van sociaal-culturele en sportieve activiteiten. Onder andere in de vorm van lezingen, uitwisselen van ervaringen, houden van exposities, publiceren van artikelen en verzorgen van audiovisuele presentaties.

------------------------------------------------

De stichting Wielerwereld Vlijmen is ontstaan naar aanleiding van het succes van het wielercafé aan de vooravond van de Heusdense etappe in de Eneco Tour van 2013.

De stichting wil met diverse activiteiten het wielrennen als cultureel erfgoed in Vlijmen nieuwe impulsen geven.

De stichting  heeft ten doel:

Het bevorderen van interesse voor alle vormen van de wielersport en voorts al hetgeen met een en ander rechtreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de meest ruime zin.

Zij tracht dit doel te bereiken door:

Het organiseren van sociaal-culturele c.q. sportieve activiteiten o.a. in de vorm van lezingen, uitwisselen van ervaringen, exposities, publiceren van relevante artikelen en het verzorgen van adio en/of visuele presentaties.

Aldus de akte van oprichting.