WielerCafé 2023

 WielerCafé Vlijmen 2023 

Datum: maandag 23 oktober 2023, aanvang 20:00 uur.
Besproken worden het afgelopen wegseizoen en het komende veldritseizoen.

Het wordt de negende editie, wederom gehouden in Café Den Braai.

Er zijn 200 plaatsen beschikbaar, entreekaarten zijn te verkrijgen aan de bar van Den Braai, bij het secretariaat (Akkerpadhof 5, 5251AP Vlijmen) en via de website www.wielerwereldvlijmen.nl  en OP is OP !!  Parkeren is mogelijk op de volgende parkeerplaatsen: De Oliemaat (achter Jan Linders / Aldi), het Plein en het Van Greunsvenpark (bij het Gemeentehuis, Julianastraat).

Bij bestelling via de website (via "contact" in de themabalk) wordt na betaling van het verschuldigde bedrag (10 Euro per stuk) de entree gereserveerd en bij de ingang van Den Braai genoteerd.
Betalingen via Rabobank IBAN NL32RABO0150773757 t.n.v. Stichting WielerWereld Vlijmen onder vermelding van het aantal gewenste entreekaarten en naam van de besteller.

Poster2023 Staand A

Tijdens het WielerCafé wordt er teruggeblikt op het dan afgelopen wegseizoen en vooruitgekeken naar het komende veldritseizoen.
De avond wordt gepresenteerd door Marco Driesprong, terwijl de interviews worden afgenomen door Jan-Willem Prinsen. 

Karsten Kroon, die momenteel commentator is bij Eurosport, won een rit in de Tour de France en Parijs-Nice, twee keer Rund um den Henninger Turm en werd tweede in de Amstel Gold Race en de Brabantse Pijl. 

Michiel Elijzen was 6 jaar beroepsrenner (o.a. bij Rabobank, Cofidis en Lotto-Omega Pharma) en maakte daarbij vooral indruk als tijdrijder met o.a. winst in de proloog van de Eneco-Tour en de koppeltijdrit Duo Normand (met de latere Tour-winnaar Bradley Wiggins) en een tweede plaats op het NK tijdrijden. Ook was hij een aantal jaren ploegleider (Omega Pharma en Rabobank) en columnist voor Wielerrevue.

Richard Groenendaal was veelvuldig Nederlands Kampioen veldrijden en werd in 2000 Wereldkampioen in het eigen Sint Michielsgestel. Ook was hij ploegleider van de Pauwels Sauzen – Bingoal veldritploeg. 

Camiel van den Bergh werd twee keer Nederlands Kampioen veldrijden en is momenteel ploegleider van de 777 damesveldritploeg.